Schilderwerken: oorzaken strepen op het plafond

In dit artikel vind je een aantal mogelijke oorzaken die strepen op je plafond veroorzaken.

Schilderwerken Haacht

Te veel druk op de kwast

Als je te hard drukt op de kwast, zal je meer m² kunnen schilderen met één liter, maar aan een te lage consumptie. Wanneer je de rol tot de laatste verfdruppel leegknijpt, krijg je strepen in je schilderwerk. Het fijne aangebrachte laag verf droogt namelijk te snel, met als gevolg dat er strepen op plafond ontstaan.

Te weinig verf gebruiken

Voor een juiste dekking en een voldoende lange verwerkingstijd is het heel belangrijk om genoeg verf te gebruiken. Je kan daarvoor een richtlijn gebruiken: deel -de oppervlakte door het aantal liters verf die je zal gebruiken. Match de uitkomst met het aangegeven verbruik van de verf (staat op het etiket). Voor kwalitatieve verven ligt dit meestal tussen de 8 en 11m² per liter.

Ligt je verbruik lager, dan moet je je manier van schilderen veranderen. 

Te hoge temperatuur tijdens het schilderen

Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de verf droogt en hoe meer kans je hebt op strepen op het plafond. De aangeraden temperatuur ligt  tussen de 10 en de 20 C°.

Primer voorkomt strepen

Sommige mensen vergeten een grondlaag te gebruiken. Een grondlaag isoleert de ondergrond zodat de zuiging gestopt wordt. Op deze manier vermijd je dat de afwerkingslaag in je ondergrond wordt ingetrokken. Gebruik je geen grondlaag, dan vergroot de kans op strepen op plafond met als oorzaak dat er te weinig verf aan de oppervlakte blijft.

Wil je een matte afwerkingslaag? Dan moet je ook een matte afwerkingslaag gebruiken. Contacteer ons via info@acfacil.be indien je een offerte wilt voor het bestellen van verf.

Te veel verluchting tijdens het schilderen

Hou alle ramen en deuren dicht tijdens het schilderen. Dit vertraagt het drogen van de verf en heb je dus meer tijd om te schilderen. Verluchten kan je doen NA het schilderen!

Indien je verf bij ons wilt bestellen, graag een e-mail sturen naar info@acfacil.be of hier het contactformulier gebruiken.

vraag gratis schilderwerken offerte aan

Wilt u toch het schilderen door ons laten doen? Vraag vandaag nog je gratis offerte aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *